Nyt ilmainen toimitus tilauksellesi
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 14.04 21:15
92.1% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Peruutuskameran valinta

Peruutuskamera säästää kolhuilta ja naarmuilta sekä säästää myös kuskia, kun ei ole tarvis hypätä takana katsomassa peruutuksen suuntaa ja etäisyyttä. Huomioi, että tarvitset peruutuskameran lisäksi myös sille näyttölaitteen. Myös autossa oleva multimediasoitin tai jopa uudemman mallinen navigaattori voi toimia myös näyttönä, jos siinä on videon sisääntulo RCA-liittimellä tai vastaavalla sovittimella. Katso tästä eri liitintyypit

Minkälaisen peruutuskameran tarvitset?

Matkailuauton ja pakettiauton peruutuskamera

Suuri osa retkeily- ja matkailuautoista on tehty kuorma- ja pakettiautojen rungolle. Fiat Ducato ym. ovat suosittuja alustoja, ja niihin on saatavissa alustakohtaisia, lisäjarruvalon tilalle tulevia kameroita - näin saadaan hyvin ammattimainen ja ensiasennustyyppinen ulkonäkö. Edellä mainittu soveltuu tietysti myös pakettiautoihin. Uusimmissa matkailuaitoissa on usein tehty johdotus valmiiksi peruutuskameraa varten - meiltä löytyy todennäköisesti sovittimet kameran ja näytön päähän (tai teemme tarvittaessa)

Usea matkailuautoilija haluaa moottorilla aukeavan läpällisen kameran. Se auttaa pitämään linssin puhtaana. Meillä on kaksi mallia: Traxter 6011S moottoriläppäkamera ja PSVT:n huippukamera CM11B

Jos haluat pienikokoisen kameran tai etukameran, suosittelemme lämpimästä mallia Trueview. Huippupienessä metallikoteloidussa kamerassa on laaja kuvakulma. Siinä on myös ohjauslanka, joka katkaisemalla kuva tulee normaalikuvana (etuasennukseen). Toinen ohjauslanka näyttää apuviivaston tai ottaa ne pois. Peruutuskamerana se asennetaan yleensä rekisterikilven yhteyteen ja on siinä suhteellisen huomaamaton ja pysyy melko hyvin puhtaana. Sen valotehon tarve on vain puoli luksia, joten peruutusvalot antavat riittävän valotehon myös täysin pimeissä olosuhteissa.

Asuntoautoissa puuttuu pääsääntöisesti takanäkymä; peruutuskameralla voidaan näkymä saada aikaiseksi ja tilanne auton takana on nähtävissä kuten takaikkunallisissa autoissakin. Asuntoautoissa peili yleensä kuitenkin on, ja tämän peilin päälle asennettava peilinäyttö säästää tilaa ja antaa luontevan paikan takanäkymää varten.

Jakeluauton ja työkoneen peruutuskamera

Työkoneeseen tai kuorma-autoon valintasi voisi olla malli TruckPlus. Jännitealue on 12-24V. Se on erittäin tukeva rakenteeltaan ja pölyltä ja kosteudelta suojattu - sisäosa on täytetty massalla, joka edelleen estää kosteutta ja lisää tärinän- ja iskunkestoa.Suljinläppäkamera on myös erittäin suosittu etenkin kuorma-autoissa.

Henkilöauton peruutuskamera

Henkilöautoihin löytyy merkki- ja mallikohtaisia peruutuskameroita rekisterikilven valon tai avausluukun paikalle sekä alkuperäiseen peruutuskamera-aukkuun yli sataan malliin!

Langaton peruutuskamerasetti on yksinkertainen asentaa - vain kameraa varten tarvitaan virrankytkentä, ja sekin onnistuu pakkivalosta. Huomioi kuitenkin CAN-väylä ja jännite. Joissakin autoissa jännite laskee pakkivalossa käynnistyksen jälkeen. Langaton näyttöosa saa virtansa tupakansytyttimestä ja se kiinnitetään joko tarralla tai imukupilla kojetauluun tai ikkunaan.

Rekan peruutuskamera

Rekat tarvitsevat joko pitkät johtovedot tai hyvän kantaman langattoman laitteiston. Ehdottomasti helpoin ratkaisu on asentaa digitaalinen langaton peruutuskamerajärjestelmä, jolloin asennus on hyvin yksinkertainen ja pitkäkin kantomatka tulee viiveettömästi, virheettömästi ja salattuna. Radiosignaalien materiaalien läpäisykyky ja etäisyys on kuitenkin huomioitava (lue tästä lisää)

Peruutuskamerapaketit - kamera ja näyttö edulliseen yhteishintaan!

Asuntovaunun tai peräkärryn peruutuskamera

Käteväksi on osoittautunut WiFi-peruutuskamera TruckIP Pro, jonka kamerakuva siirretään wifi-signaalilla Android- tai iPhone-älypuhelimeen langattomasti.

Langaton kamera-asennus

Mistä tahansa kamera-näyttöyhdistelmästä saadaan langaton kytkemällä joko väliin analoginen lähetin/vastaanotin-pari tai digitaalinen (WiFi)-pari. Jos asuntovaunu tai peräkärry on pitkä ja jos sen seinämateriaali on metallia, saattaa kuvassa olla viivettä ja joko antenni tai lähinyksikkö on sijoitettava vaunun tai kärryn etuosaan.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Peruutuskamerat

Aiheeseen liittyviä tuotteita:

»

LUE AIHEESTA

Peruutuskameran valinta

Peruutuskamerat ovat hyvin suosittuja niin asuntoautoissa, kuorma-autoissa kuin henkilöautoissakin. Traktoriin, kuormaajaan, trukkiin tai vaikka puimuriin asennettava peruutuskamera lisää turvallisuutta ja säästää vaivaa.