Lomatiedote Asiakaspalvelu on lomalla 6.10 saakka. Toimitukset normaalisti.
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 02.10 18:51
91.3% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Peruutuskameran liitintyypit

Epästandardit liitännät aiheuttavat sekaannusta ja jopa laiterikkoja

Jotkut kamera- ja näyttövalmistajat (ja jopa matkailuautovalmistajat) käyttävät omia standardejaan - syy lienee suojata järjestelmän vaihto tai päivitys omilla, huippuun hinnoitelluilla laitteillaan. Näiden laitteiden kytkemisessä pitää olla erityisen tarkkana ensinnäkin liitintyypin, napaisuuksien kuin myös johdinjärjestyksen kanssa. Olemme tavanneet tapauksia, joissa liittimen värikoodatussa videojohtimessa kulkee 12 voltin jännite! Jännitteen kytkeminen videopiiriin rikkoo taatusti laitteen. Suosittelemme ammattilaisen autosähköasentajan käyttöä, jos olet hiukankin epävarma.

RCA on käytännön standardi kuvan ja videon siirtoon


RCA-liitin uros ja naaras

Yleisin käytettävä liitintyyppi videon ja kuvan siirtämisen on standardi RCA.
Käytössä yleisimmin henkilöautojen peruutuskameroissa. RCA-kaapelissa siirtyy ainoastaan video- tai audiosignaali, joten virta on siirrettävä muuten. Videoliitin on keltainen ja audioliitin on valkoinen tai valkoinen ja punainen (jos stereo). Usein virta otetaan auton takaosasta (esim. peruutusvalolta/rele) joten virran kuljetus eteen/edestä ei ole tarpeenkaan. Yleensä kameran ja näytön päässä on naaras-RCA, joten välijohto on useimmiten uros-uros.

DIN4P/4PIN on yleisimmin käytössä ammattiautoihin tarkoitetuissa peruutuskameroissa

DIN4P-liitintyyppi on kierrelukittava ja vedenpitävä liitin, joten sitä käytetään yleensä ammattiajoneuvoissa peruutuskameran kytkemiseen. DIN-liittimissä on huomioitava sukupuolen (uros/naaras) lisäksi lukitustapa - liitin voi olla bayonet- tai kierrelukittava (yleisin). PSVT-merkin laitteissa käytetään lisäksi tulppalukittavaa 6-napaista mallia, koska kameran läpän logiikat ja ohjaus kulkevat kaapelissa.


Kierrelukittava DIN4P-liitin uros ja naaras


Tulppalukittava DIN6P-liitin naaras ja uros

Tavallisesti DIN-kaapelissa kulkee myös kameran käyttövirta. Tämä saattaa olla monessa käyttötarkoituksessa järkevin kaapelointi, etenkin jos kameran kuva on jatkuvasti päällä tai näytön kytkemistä (tai suojaläppää) ohjataan näytöltä.


Väliliitin BMW 4PIN naaras ja uros

Tätä liitintä käytetään yleisesti pienempien kameroiden väliliittimenä, jolloin saadaan pienempi läpivientiaukko. Huomioitavaa on, että pinnijärjestys ei ole standardi, joten ennen "vieraan" kameran kytkemistä on varmistettava mittaamalla (tai muuten) pinnijärjestys, jotta voidaan välttää laiterikko.

Sovittimia saatavana

Riippumatta siitä, käytetäänkö RCA-tai DIN-liittimiä (tai sekaisin), laitteet on kytkettävissä toisiinsa sovittimien kanssa. Kehotamme kuitenkin tarkistamaan mahdolliset epästandardit johdotukset jännitteiden varalta ennen kytkemistä.

Sovittimet löydät sivultamme osastosta peruutuskameratarvikkeet

Virtaliitin

Käytännössä, mikäli virta ei kulje DIN-kaapelissa, kameroissa ja myös näytöissä on käytetty 5.5 mm DC-liitintä. Kameran päässä on yleensä naarasliitin - samoin näytössä. Muistisääntönä virtaa "antava" pää on uros.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Peruutuskamerat

Aiheeseen liittyviä tuotteita:

Häiriönpoistaja TDK-ferriitti 5 mm
4.00
◉ Heti varastosta
Välijohto RCA 5 m uros-uros
5.90
◉ Heti varastosta
»

LUE AIHEESTA

Peruutuskameran asennus

Mitä peruutuskameran asennuksessa pitää ottaa huomioon.

Peruutuskamera auton omaan näyttöön?

Usein kysytään, voiko auton omaan näyttöön lisätä jälkiasennettavan peruutuskameran.

Peruutuskameran liitintyypit

Peruutuskameran ja näytön tai vaihtoehtoisesti ajoneuvon multimedialaitteiston yhteen liittäminen tuottaa joskus harmaita hiuksia; markkinoilla olevissa peruutuskameroissa on useita eri liitinkäytäntöjä.

Langattoman peruutuskameran asennus rekkaan tai kuorma-autoon

Mitä rajoituksia langattoman kameran asennuksessa rekkaan tai kuorma-autoon on huomioitava?

Peruutuskameran virranotto peruutusvalolta

Miten peruutuskameran virta otetaan auton peruutusvalolta