Asiakaspalvelu lomalla, toimitukset normaalisti.
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 20.07 4:08
91.6% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Valvontakameran asennus

Artikkelikuva
Valvontakamerat ovat hyvin suosittuja nykyisin. Jammaa.comin valikoimasta löytyy useita langallisia ja langattomia valvontakameroita sekä valmiita valvontakamerajärjestelmiä.
Kameroita on olemassa kiinteällä näkymällä ja käännettäviä PTZ-malleja, jolloin kameran linssiä voidaan laajasti kääntää joko PC-sovelluksella/selaimella tai älypuhelimella.

Kameravalvonta voidaan toteuttaa joko itsenäisesti toimivalla IP-kameralla tai monikanavaisen (useita kameroita) DVR-laitteen kanssa. DVR-laitteissa on usein sisäinen kiintolevy ja kuten IP-kamerakin, se lähettää hälytyksiä ja kuva- ja videotiedostoja määrättyihin email-osoitteisiin ja FTP-palvelimiin.

Kameran sijoitus

Kamera tai DVR-laite tarvitsee jatkuvaa virtaa. Kamera tulee sijoittaa kohtaan, jossa valvottava alue näkyy eikä kuvassa ole liikaa liikkuvia elementtejä kuten puita, koska hälytys tapahtuu liikkeentunnistimella joka vertaa kuvan muutoksia ja jos puu heiluu, lähettää lalite turhia hälytyksiä. Joissakin malleissa voidaan kuvasta "maskata" alue tai alueita pois joita ei tarkkailla. Kamera kannattaa sijoittaa mahdollisimman ylös ilkivallan estämiseksi ja mahdollisisuuksien mukaan vähemmän näkyvälle paikalle. Hämärämiesten karkottamiseksi voidaan asentaa erikseen edullisia valevalvontakameroita näkyvälle paikalle.

Kameran toiminta ja vaatimukset

Valvontakamera valvoo ja tallentaa kuvaa ja videota joko kameran muistikortille tai internetin kautta FTP-palvelimelle. Se myös lähettää älypuhelimeen, sähköpostilla tai tekstiviestillä hälytysilmoituksia.

IP-Kameroissa ja DVR-laitteissa on sisäänrakennettu HTTP-palvelin, jonka kautta kameralle asetetaan web-selaimella tarvittavat tiedot, mm. email-osoitteet, langattoman verkon asetustiedot sekä ajastukset. Usein kameran mukana tulee myös PC:lle ohjelma, jonka kautta voidaan hallinnoida näitä palveluita. Pakkauksessa voi olla asennusohjelma myös älypuhelimelle joko QR-koodina tai tiedostona mukana tulevalla asennus-CD:llä.

Helppo käyttöönlaitto P2P-protollalla
Useimmissa laitteissamme on mahdollisuus käyttää mainittua yhteysprotokollaa, jolloin portinohjauksia ja julkisia IP-osoitteita ei tarvita. Kamera on yhteydessä pilvipalveluun, jonka kautta voidaan kuvaa katsoa laitteesta riippuen joko selaimella ja/tai älypuhelinsovelluksella.
Lue lisää: P2P-protokolla

Kiinteä internet-yhteys
Toimistoissa ja kotona on käytetään joko mobiili-, kaapeli- tai valokuituyhteyttä. Yksittäinen kamera kytketään reitittimen kautta sisäiseen verkkoon joko langallisena tai WiFi-yhteydellä. Reitittimessä tulee olla vähintään yksi RJ45-verkkoportti, jotta DVR-laite voidaan kytkeä siihen.

Mobiili internet-yhteys
Usein halutaan valvoa esim. mökillä liikkuvia ihmisiä ja eläimiä. Jotta laitetta voidaan hallita etänä, on siihen saatava internet-yhteys. Usein tämä toteutetaan mobiililiittymällä ja -laitteella. Paras ja edullisin vaihtoehto tähän on ns. laite-SIM -liittymä. Varmista palveluntarjoajalta valvontakamerakäyttöön sopiva kaistanleveys.

Yksityisyyssuoja ja valvontakamerat

Yleisillä paikoilla kuvaamisesta voi saada syytteen salakatselusta. Yleensä omaa tilaansa saa valvoa. On aina syytä ilmoittaa alueella näkyvällä kyltillä, että tila on valvottu.
Lue tästä tietosuojavaltuutetun ohjeet.
Lue myös, mitä laki sanoo valvontakameran käytöstä.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Valvontalaitteet

Aiheeseen liittyviä tuotteita


LUE AIHEESTA

Valvontakameran asennus

Kameravalvonta voidaan toteuttaa joko itsenäisesti toimivalla IP-kameralla tai monikanavaisen (useita kameroita) DVR-laitteen kanssa.

Mikä on valvontakameroiden P2P Protokolla

Uusimmissa laitteissa on mahdollisuus käyttää mainittua yhteysprotokollaa, jolloin portinohjauksia ja julkisia IP-osoitteita ei tarvita.

Valvontakameran suomi24.fi sähköpostiasetukset

Miten voin asettaa valvontakameran tai valvontakamerajärjestelmän sähköpostinviestilähetyksen suomi24.fi -palvelussa

Valvontakamerajärjestelmän kielen vaihto

Vaihdoin valvontakamerajärjestelmän kielen vahingossa kiinankielelle. Miten saan sen vaihdettua takaisin?

Valvontakamerat ja niiden tekniikka

Nykyiset valvontakamerat ovat teknisiä laitteita ja niiden tekniikan tunteminen saattaa tuntua haastavalta.

Tallentimen salasana unohtunut

Oletko kadottanut tai unohtanut muuttamasi DVR/NVR-tallentimen salasanan?

Kuinka paljon kamera käyttää muistia

Kameroiden pakkaustavasta ja tarkkuudesta riippuen kamerat käyttävät kiintolevyn muistia.

Valvontakameran käyttö kotona

Mitä tulee ottaa huomioon valvontakameraa hankkiessa ja asentaessa

Valvontakamera yritykseen

Mitä tulee ottaa huomioon valvontakameran hankkimisessa yrityksen tiloihin

Myymälän valvontakamera

Oletko hankkimassa valvontakameraa myymälätiloihin?

Valvontakameran oikea asennuspaikka

Mitä tulee ottaa huomioon valvontakameran asennuspaikkaa määritettäessä

Mitä laki sanoo valvontakameran käytöstä?

Saako valvontakameran asentaa mihin tahansa vai rajoitetaanko käyttö laissa?

4G-valvontakamerat

Olisiko 4G-kamera langattomalla GSM-yhteydellä sinulle sopiva?

SIM-korttia käyttävä valvontakamera - Tehokasta valvontaa ja joustavuutta

Valvontakamerat ovat olennainen osa nykyaikaista turvajärjestelmää, tarjoten ympärivuorokautista valvontaa ja turvaa erilaisille tiloille ja alueille. Yksi uusimmista innovaatioista tällä alalla on SIM-korttia käyttävä valvontakamera, joka tuo mukanaan entistä enemmän joustavuutta, kätevyyttä ja tehokkuutta valvontatoimenpiteisiin.