Lomatiedote Asiakaspalvelu on lomalla 6.10 saakka. Toimitukset normaalisti.
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 02.10 18:50
91.3% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Peruutuskamera auton omaan näyttöön?

Usein kysytään, voiko auton omaan näyttöön lisätä jälkiasennettavan peruutuskameran.

Yleensä se onnistuu, jos auton mediajärjestelmässä on tuki peruutuskameralle. Koska autoja, niiden malleja ja jopa myyntialuekohtaisia eroja on niin paljon, emme voi tietää kaikkien autojen ominaisuuksista - suosittelemme ensin tiedustelemaan automerkin huoltoneuvojalta oman auton peruutuskameravalmiudesta.

Koska autotehtaat mielellään myyvät tuhannen ja yli hintaisia peruutuskameroita, tiedonsaanti voi kokemuksen mukaan olla haastavaakin.

Meidän kameramme käyttävät samaa tekniikkaa kuin autotehtaiden kamerat, joten periaatteessa jälkiasennuskameran lisääminen auton näyttöön pitäisi onnistua, jos tuki kameralle löytyy. Liittimet tosin ovat erilaiset, jos johdotus kameralle on tehty valmiiksi tai halutaan korvata auton rikkoutunut peruutuskamera. Näissä tapauksissa värikoodatut johtimet liitetään kolvaamalla. Useissa autoissa on kuitenkin soittimen/näytön takana ns. Fakra-liitin, johon meillä löytyy Fakra-sovite sovite RCA-johtoa varten.

Yleensä soitin pitää koodata merkkihuollossa, jotta se osaa CAN-väylätiedon perusteella mennä peruutustilaan pakki kytkettäessä. Joissakin autoissa ohjauksen voi tehdä multimedialaitteen asetuksista.

Joissakin VW-näytöissä (mm. RNS315 RNS510 RNS310 RCD510) kuva on muunnettava erillisellä RGB-muuntimella näytölle sopivaksi.

Yleisesti auton oma näyttö tukee vain NTSC-videosignaalia ja kameran pitää tukea samaa signaalia, jotta kuva saadaan oikein näkymään. Jos kuva on mustavalkoinen ja/tai pomppii, kyseessä on yleensä ristiriita videosighaalien välillä ja signaali pitää muuntaa erillisellä, meiltä saatavalla videomuuntimella.

Jos autossa ei ole tukea peruutuskameralle, voidaan asentaa erillinen näyttö joko peilin päälle tai kojetaululle. Näyttöjä löytyy useita malleja.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Peruutuskamerat

Aiheeseen liittyviä tuotteita:

Häiriönpoistaja TDK-ferriitti 5 mm
4.00
◉ Heti varastosta
Välijohto RCA 5 m uros-uros
5.90
◉ Heti varastosta
»

LUE AIHEESTA

Peruutuskameran asennus

Mitä peruutuskameran asennuksessa pitää ottaa huomioon.

Peruutuskamera auton omaan näyttöön?

Usein kysytään, voiko auton omaan näyttöön lisätä jälkiasennettavan peruutuskameran.

Peruutuskameran liitintyypit

Peruutuskameran ja näytön tai vaihtoehtoisesti ajoneuvon multimedialaitteiston yhteen liittäminen tuottaa joskus harmaita hiuksia; markkinoilla olevissa peruutuskameroissa on useita eri liitinkäytäntöjä.

Langattoman peruutuskameran asennus rekkaan tai kuorma-autoon

Mitä rajoituksia langattoman kameran asennuksessa rekkaan tai kuorma-autoon on huomioitava?

Peruutuskameran virranotto peruutusvalolta

Miten peruutuskameran virta otetaan auton peruutusvalolta