Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 28.09 1:31
91.3% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Ongelmia laitteen kanssa?

Yleinen tarkistuslista (suurin osa huoltopalautuksista estettäisiin näillä)

  • Laitteisiin tulee VARMASTI RIITTÄVSTI virtaa - tarkista ainakin kahteen kertaan MITTARILLA, myös auton käydessä (jos soveltuva)
  • Jos laitteessa on paristo, se on toimiva ja sen napa ottaa kiinni paristokontakteihin kunnolla
  • Liittimet ovat kunnolla laitteissa kiinni. Irroita ja varmista.
  • Olet asentanut tarvittaessa oikeat ajurit
  • Laitteessa olevat multimedia- tai muut tiedostot ovat oikeaa muotoa (kaikki soittimet eivät esim. soita WMA-tiedostoja tai vaihtelevalla bitratella koodattuja VBR-tiedostoja.)

Auto ei käynnisty uusilla avainkuorilla

Käynnistyksenestosiru on siirtämättä. Joidenkin automallien koteloissa ne on piilotettu aika hyvin- etsi musta, pieni palikka n. 2x1 mm tai lasiputkimalli.

Peruutuskameran kuva katoaa, kun auto käynnistetään

Useissa autoissa (etenkin VAG) peruutusvalon virta putoaa jopa 9 volttiin käynnistyksen jälkeen, jolloin myös kameran käyttövirta on riittämätön. On tarpeen tehdä relekytkentä (liipaisujännite pakkivalolta ja käyttövirta akulta tai muusta soveltuvasta lähteestä.

Langaton peruutuskamera tai valvontakamera ei näytä kuvaa tai se pätkii

Langattomat kamerat toimivat radioteitse, joko analogisella radiosignaalilla tai WiFi-signaalilla. Koska radiosignaali kulkee vain suoraan, se ei voi tehdä mutkia eikä se mene kaikkien materiaalien läpi. Erityisesti metalli- ja peilipinnat heijastavat signaalia tai eivät päästä signaalia läpi. Tarjolla on siirtoantenni, jolla voidaan esim. antenni siirtää alumiinilla vuoratun asuntoauton seinän toiselle puolelle. Jos kamera on kaukana kohteesta, voidaan käyttää myös signaalin vahvistajaa.

En saa paikannuslaitetta kytkettyä cootrack-palveluun

Jos sinulla on ongelmia laitteen kanssa, kokeile näitä vianmääritys menettelyjä:
a) Jos GPS ei voi vastaanottaa signaaleja normaalisti, aja avoimelle alueelle paikannukseen. Paikannus ottaa 1-2 minuuttia. Jos paikannussignaalia ei tule, tarkista laitteen asennuspaikkka; varmista ettei se ole metallin takana tai suojassa
b) Jos GSM ei voi vastaanottaa signaaleja normaalisti, tarkista että SIM-kortti on asennettu oikein tai jos GSM signaali on hetkellisesti estynyt (kuten kellariin pysäköintäessä). Aja paikkaan jossa GSM signaalia on saatavissa.
c) Jos punainen merkkivalo ei toimi kun virta on kytketty, tarkista, ettei sulake ole palanut. Jos on, vaihda sulake.
d) Jos kolme merkkivaloa eivät ole päällä virran kytkemisen jälkeen, signaalia ei ole. Jos kolme LEDiä palaa, laite toimii normaalisti.
e) jos olet ottanut käyttöön web-pohjaisen seurantasovelluksen, ja laite näyttää off-line alustalla (tai et pääse kirjautumaan), tarkista 3 LED tilailmaisinta ensin. Voit tarkistaa SIM-kortin tilan:
• Soita laitteeseen tarkistaaksesi, että se toimii.
• Tarkista, että SIM-kortti tukee GPRS-toimintoa ja paikallista APN-osoitetta.
• Tarkista, että GSM / GPS vastaanotto on päällä (LED).
• Tarkista, onko SIM-kortilla käyttövaroja GPRS-yhteyttä varten.
• Tarkista, että liitin ja terminaali ovat kiinni ja ettei sulake ole palanut

AutoDVD:n näytössä varoitustekstiä eikä elokuvaa tai valokuvia näy

Jos näytössä on teksti "kuvaa ei voi katsoa ajon aikana" tms., voit kytkeä tämän turvallisuusasetuksen pois liittämällä johtosarjan oranssin johdon joko suositellusti käsijarrun kytkimeen tai maahan esim. soittimen takana oleviin ruuveihin. Sitten alkaa kuva ja elokuvat näkyä.

AutoDVD:n asetukset katoavat

Muistaako radio tallennetut asemat virran sammutuksen jälkeen? Jos ei, niin autosi ISO-liittimien ACC (jatkuva virta) ja IGN (virta-avaimen takana) -johdot ovat väärin päin. Se on hyvin tavallista valitettavasti vaikka kyseessä on standardi.
Keltaisen ja punaisen johdon soittimen pään sijainti liittimessä pitää vaihtaa. Sen voi helposti tehdä kahdessa minuutissa itsekin, mutta jos ei ole tuttua hommaa, suosittelemme:
a) lähettämään johtosarjan meille niin vaihdamme sen veloituksetta
b) viet sen johonkin asennusliikkeeseen

Käyttöjärjestelmä ei havaitse USB-laitetta

Jos käyttöjärjestelmä ei havaitse USB-laitetta, sammuta Windows ja kokeile uudelleen. Kokeile myös muita USB-portteja ja mahdollisuuksien mukaan myös muilla tietokoneilla.
Jos tämä ei auta, kokeile myös toisella USB-kaapelilla jos sellainen on käytettävissä.

Soittimen muisti on sekaisin tai kappaleet pomppivat

Jos laitteessa on liikaa tiedostoja, saattavat "ylimenevät" tiedostot sekoittaa laitteen tiedostojärjestelmän. Älä siis kopioi soittimeen enempää tiedostoja kuin siihen sopii. 
Yksikin viallinen MP3-tai WMA-tiedosto voi sotkea soittimen tiedostojärjestelmän. Formatoi eli tyhjennä soittimen muisti kaikista tiedostoista. Voit formatoida soittimen myös Windowsin Alusta-komennolla, mutta huomioi, että valitse alustusmuodoksi FAT, ei FAT32.

Kappaleet soivat satunnaisessa järjestyksessä

Soittimessasi on Suffle-ominaisuus päällä. Katso käyttöohjeen Toistomuodot (Replay mode) -kohdasta, miten ominaisuuden saa pois päältä.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Yleistä


LUE AIHEESTA

Onko verkkokaupastamme ostaminen turvallista?

Jammaa.com -verkkokaupan taustayhtiö on 1999 perustettu Delivet Oy, jolla on paras mahdollinen luottoluokitus AAA. Tämä antaa varmuuden jo maksettujen tuotteiden toimituksesta sekä jälkihuollon jatkuvuudesta.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso täältä usein kysytyt kysymykset

Miksi toinen kauppa tai tuote on kalliimpi kuin toinen?

Saako hyvän tuotteen halvalla? Onko halvin paras - tai edes soveltuva vaihtoehto?

Ongelmia laitteen kanssa?

Katso tästä yleinen tarkistuslista, jos laitteen käytön kanssa on ongelmaa