Tuotteista 91.9% heti Lahden varastosta! - Hinnoissa kaikki verot
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa
Nyt ilmainen toimitus tilauksellesi

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

AUTOON

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Valvontalaitteen salasana on unohtunut. Voiko sen palauttaa?

Tietoturvasyistä tallentimen salasana tarvitaan laitteen toimintoihin, eikä pelkkä muistipariston pois ottaminen nollaa salasanaa.

Jos tallentimen salasana on unohtunut, se voidaan palauttaa tehdasasetuksiin.

Avaukseen tarvitaan tehtaalta laite- ja aikakohtainen master-salasana.

Voimme palauttaa meiltä ostettuihin laitteisiin salasanan tehtaan avustuksella palveluna hintaan 15€ sis alv 24% + aiheutuneet postikulut.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Olen ajatellut ostaa valvontakamerajärjestelmän. Kuinka paljon videokuva vie tilaa?

Tämä riippuu käytetystä tarkkuudesta ja pakkausmuodosta. H.264 pakkauksella (yleisin) ja HD-tason 720P-videokuvalla jatkuva tallennus vie 20 GB/kanava (kamera)/vrk. Kannattaa tosin miettiä, onko tarkoituksenmukaista tallentaa seisovaa kuvaa vaan tallentaa ainoastaan liikehälytystoiminnolla.

Valvontakamerajärjestelmän DVR ei lähetä testi- eikä liiketunnistus-sähköposteja

Vaikka valvontakamerajärjestelmissä voidaan käyttää useita sähköpostiosoitteita niin lähettämiseen kuin vastaanottamiseen, on palveluntarjoajien turvallisuusasetuksissa usein estoja, jotka estävät joidenkin laitteiden lähettämät sähköpostit.

Toisaalla tässä FAQ-artikkelissa on kerrottu, kuinka käyttää Gmail-sähköpostia valvontakameran viestin lähettämiseen, mutta annamme tässä nyt helpoimman tavan saada sähköpostit eteenpäin:
Valvontakameran sähköpostiasetukset suomi24.fi-palvelussa

Kuorma-autossani on Brigaden kamerajärjestelmä. Kamera on rikki. Onnistuuko moottoriläppäkameran 6011S asennus tämän tilalle? Autossa on 24 voltin sähköt

Brigade käyttää omaa liitinmalliaan, joten kamera ei käy suoraan siihen. Kaapelin voi purkaa ja kytkeä kameran kaapelin kanssa väri-väriin tämän kytkentäohjeen mukaisesti.

Vaihdoin valvontakamerajärjestelmän kielen vahingossa kiinankielelle. Miten saan sen vaihdettua takaisin?

Ohje kielen vaihtamiseen tästä

Asensin peruutuskameran, mutta näyttö värisee kun auto käynnistetään. Missä vika?

Ongelmana on todennäköisesti ns. "likainen virta" eli auton CAN-väylätietoa on virran seassa. Tämä koskee jo kaikkia uudempia autoja - jopa kattovalo on kytketty usein tähän verkkoon. Ratkaisuna on ottaa virta kohdan "Kuinkas nämä peruutuskamerat toimivat can väylällisen auton kanssa?" mukaisesti tai asentaa väliin CAN-väylätiedon suodattava suodatin, joka voi auttaa..

Kuinkas nämä peruutuskamerat toimivat can väylällisen auton kanssa? Antaako vikakoodin palaneesta polttimosta?

Kysymyksesi liittyy varmastikin peruutuskameran virranottoon peruutusvalolta.Joissakin autoissa häiriöilmoitukset tulevat herkemmin.

Erilaiset kamera-näyttö -yhdistelmät vaativat erillaisen kytkentätavan.
a) joissakin näytöissä on herätejohto, joka herättää näytön kun tämä johto saa virtaa esim. pakkivalolta. Tässä kytkennässä kameralle annetaan jatkuva virta.
b) jos taas näyttö herää videosignaalista, virta kameralle otetaan pakkivalosta. Tässä tapauksessa suosittelemme aina relekytkentää, jolloin jatkuva virta otetaan mieluiten akulta relekytkennällä ja näytön ja releen heräte-virta pakilta.

Voiko myymänne kameran asentaa auton alkuperäisen toimimattoman peruutuskameran tilalle?

Periaatteessa kamerat käyttävät samaa tekniikkaa, mutta liittimet ovat lähes poikkeuksetta autotehtaan omia, joten kolvausta tarvitaan.
Kameroidemme johdossa on yleensä virta (punainen), maa (musta) ja video (keltainen) johdin kaapelin sisällä, ja ne on mahdollista liittää auton alkuperäiseen johtoon, jossa harvemmin sama värikoodaus. Yleismittarilla selvitetään, missä kulkee virta ja missä maa. Jäljelle jäävä on videojohto.

Pari huomiota:
- kameran asennuspaikka on rekisterikilven valon tilalle tai alkuperäiseen peruutuskamerapaikkaan mallista riippuen. Kts. kameran tuotesivun mittakuvasta yhteensopivuus
- jos auton omassa kamerassa on ollut dynaamiset havainneviivat, jotka muuttuvat pyörän kääntymisen kautta (tieto CAN-väylästä), ne eivät toimi
- auton näytön kuvasignaali saattaa poiketa myymämme kameran näyttösignaalista (PAL/NTSC), joten mahdollisesti kuvasignaali pitää konvertoida erillisellä meiltä saatavalla laitteella (tuote/ZC538100&tuote=pal/ntsc-konvertteri) ja siihen virtalähde (https://www.jammaa.com/tuote/FU0014&tuote=usb-konvertteri-12v-to-5v)

Miten voin käyttää Google-tilin GMail-sähköpostia valvontakameran liikehälytysilmoituksissa?

Google-tilin sähköpostia ei voi oletusarvoisesti käyttää valvontakameran ilmoitusten lähettämiseen. On tehtävä muutoksia Google-tilin asetuksiin. Lue ohje tästä

Haluaisin ostaa valvontakamerajärjestelmän i534, mutta tarvitsen vain 2 kameraa. Voinko käyttää muita kameroita itsenäisesti?

Kyllä voit. Lue lisää tästä

Haluan etähallittavan valvontakameran. Mitä tarvitsen ja mitä pitää huomioida?

Katso lisätietoa täältä.

Miksi tuotteenne maksavat enemmän kuin Kiinassa?

Kysymys on alati pienenevässä maailmassa oikeutettu mutta perusteltavissa. Lue lisää

Voinko asentaa peruutuskameran itse autooni?

Kts. Peruutuskameran asennus

Mistä tiedän, että saan tilaamani ja maksamani tavaran?

Jammaa.comin taustayhtiö Delivet Oy luotettava ja vakavarainen suomalainen yritys jota koskevat Suomen lait ja asetukset. Luottoriskiluokituksemme on paras mahdollinen. Yli 90% myytävistä tuotteista myydään suoraan Lahden varastosta huippulyhyellä toimitusajalla. Lue lisää: Onko Jammaa.comista ostaminen turvallista?

Minulla on yritys ja haluan jälleenmyyjäksi, onnistuuko?

Otamme asialliset yritykset ja asennusliikkeet avosylin yhteistyökumppaneiksi. Alueellisia partnereita kysytään päivittäin. Jätä jälleenmyyjähakemus tästä.

Ostamani tuote ei ollut sellainen kuin kuvittelin. Miten voin palauttaa sen?

Tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen 14 vrk:n palautusoikeus. Se koskee vain tuotteita, joita ei ole otettu käyttöön. Pakkauksen siististi avaaminen ei poista palautusoikeutta, mutta laitteen kytkeminen päälle tekee sen. Reilun pelin hengessä emme myy käyttöön otettuja laitteita uusina, joten suosittelemme aina tutustumista laitteen tietoihin huolellisesti ennen tilaamista. Jos jokin ominaisuus tai muu asia tuotteessa askarruttaa, soita 010 3961801 ja kysy lisää.

Ostamassani laitteessa on vikaa. Miten toimitan laitteen takuuhuoltoon?

Ensiksi kannattaa ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme esim. soittamalla 010-3961801 tai avaamalla tiketti tästä.

Kun soitat etukäteen, voimme selvittää, onko vika todellakin laitteessa. Näin säästymme turhilta kuluilta ja saat laitteen mahdollisesti aikaisemmin käyttöösi. Suuri osa huoltopalautuksista on vältettävissä ja ratkaistavissa puhelimessa tai sähköpostilla.

Olen ostamassa peruutuskameraa vanhan tilalle. Mitä liittimiä tai johtoja tarvitaan?

Katso tästä eri liitintyypit

Traxter NEO kameran kieli on vaihtunut vahingossa kiinan kielelle. Miten voin vaihtaa sen englanniksi?

Käynnistä kamera ja odota että se käynnistyy
Paina MODE-näppäintä 3 kertaa
Paina ALASPÄIN-näppäintä 18 kertaa ikoniin, jossa on iso A-kirjain
Paina OK
Valitse englanti
Paina OK-näppäintä
Paina MODE-näppäintä

Miten saan peruutuskuvan aktivoitumaan näyttöön tai autoDVD-soittimeen automaattisesti kun pakki kytketään päälle?

Yksinkertaisimmin siten, että kamera saa virtaa pakkivalosta (relekytkentä). Jos näytössä tai multimedisalaitteistossa on ns. herätejohto (yleensä sininen tai vihreä) peruutusnäkymä aktivoituu, kun tämä herätejohto (kts. merkintä BACK tms. johdosta) saa virran eli se pitäisi kytkeä joko peruutusvaloon tai sulakerasian peruutusvalo-liittimeen.

Traxter A55 FM-lähettimeni on kiinankielellä. Miten saan sen englanninkieliseksi?

Paina keskellä ylhäällä olevaa purppuraa nappia (asetukset) kaksi kertaa, jolloin pääset kielivalikkoon. Siirry yksi alaspäin punaisella, oikeapunaisella napilla ja kuittaa purppuralla. Kieli on englanti.

Minulla on käytössä Easycap-digitointilaite. Se ei tue Windows 7-käyttöjärjestelmää. Onko siihen olemassa päivitettyä ajuria?

Kyllä, löytyy asiakastuki-osiosta

Mikä on ISO-liitin?

Kts. ISO-liitin

Autossani on integroitu soitin. Voinko vaihtaa siihen jonkin Jammaa.comin soittimista?

Kts.Integroitu soitin.

Pro HD 25 mukana tulleella cd:llä fl2setup-ohjelma asentuu kiinankielisenä, kuinka vaihdan kieltä?

Levyt tulevat tehtaalta kiinan kielisinä.
Emme myy tuotetta ohjelmistojen kanssa joten korvaavaa ohjelmaakaan ei ole saatavilla.

Jos tarvitset videoiden editointiin ohjelmaa eikä Windows Moviemaker käy, voit ladata netistä useita ilmaisia ohjelmia, kuten:
- Wax - ilmainen ja monipuolinen videoeditori http://www.debugmode.com/wax/
- Pinnacle Videospin - helppokäyttöinen videoeditori http://www.videospin.com/redesign/default.asp
- Youtube video editori netissä http://www.youtube.com/editor

Minulla on DV20 -kypäräkamera. Miten saan aikaleiman näyttämään oikein tai poistettua sen?

Jos haluat aikaleiman
Tee esim. Notepad-ohjelmalla sd-kortin juurihakemistoon TAG.TXT -tiedosto. Tee seuraavanlainen teksti kuluvalla päivämäärällä ja ajalla:
[DATE]
2011/02/02
12:12:00

Laitteessa ei ole sisäistä kelloa, vaan se ylläpitää kellonaikaa tuosta juuri annetusta ajasta. Hieman hankalaa kyllä, mutta toimii.

Jos haluat poistaa aikaleiman kokonaan
Tee kuten edellä, mutta nimeä tiedosto TIME.TXT.
Kirjoita /tai kopioi tästä teksti: 2011.01.04 22:40:00 (siis kaikki yhdelle riville - varmista, että teksti on juuri näin)

Miten poistaa aikaleima valmiista videosta
Aikaleima ja sen poisto on hyvin yleinen ongelma ja netti on täynnä asiaa koskevia kysymyksiä. Jos haluat aikaleimn pois jo valmiista videostasi, helpoin tapa on ottaa crop-toiminnolla alaosasta siivu pois. Myös joitakin ohjelmia on ladattavissa joilla poisto jotenkuten onnistuu. Kts. asiaa käsittelevä video-ohje tästä.

En saa soimaan kannettavassa MP3-soittimessani netistä tilaamiani musiikkikappaleita. Mitä teen?

Nettikaupasta ostetussa musiikissa on usein tekijänoikeuksia suojaava DRM- tms. sisällönsuojausmenetelmä, joka sallii soiton tietyissä olosuhteissa ja tietyissä medioissa. Kaikki soittimet eivät tue DRM-suojattuja musiikkikappaleita, joten ne on ensiksi koodattava uudelleen. Esim. Googlesta löytyy lisätietoa musiikin konvertoimiseksi toiseen muotoon. Laita hakusanaksi esim. "convert WMA to MP3".

Miten kannettava MP3-soitin toimii ?

MP3 on äänitiedostojen tallennusmenetelmä, joka yhdistää hyvälaatuisen äänentoiston ja pienen tiedostokoon. Lisätietoa MP3 - menetelmästä löydät täältä. Mukana kannettavia MP3-soittimia on nykyisin kahdenlaisia: toisissa on kiintolevy, johon saattaa mahtua jopa kymmeniä gigatavuja äänitiedostoja, sekä kiinteämuistisia (flash), joissa ei ole liikkuvia osia lainkaan. Flash-muistia käyttävät MP3 soittimet ovat yleensä kooltaan noin tulitikkuaskin luokkaa tai jopa pienempiä, kun taas kiintolevysoitinten koko voisi olla verrannollinen savukerasiaan. Paljonko musiikkia mahtuu? CD-tasoista (bitrate 128 kbs) musiikkia mahtuu kannettavaan soittimeen noin 1 minuutti jokaista muistin megatavua kohden. Eli 128-megaiseen parisen tuntia, n.4 tuntia 256- megaiseen, n. 8 tuntia 512-megaiseen ja 16 tuntia gigatavuiseen. Kannettavat MP3-soittimet saavat käyttövirtansa useimmiten paristoista tai USB-johdon kautta ladattavista akuista, joiden käyttöaika vaihtelee soittimen mallista ja pariston laadusta riippuen. Yhdellä AAA - paristolla useimmat soittimet soittavat 4 - 11 tuntia. Miten musiikki siirretään soittimeen? MP3-tiedostot ladataan laitteisiin yleensä USB -johdon avulla tietokoneesta, ja useimpiin voi MP3-tiedostojen lisäksi tallentaa muunkinlaisia tiedostoja. Uudemmissa tietokoneissa USB - väylän käyttö tapahtuu sillä tavoin automaattisesti, että tietokone tunnistaa soittimen, kun se kytketään väylään, ja soitin näkyy tietokoneen näytöllä siirrettävänä muistiasemana. Vanhemmissa käyttöjärjestelmissä on tarpeen ladata ensin koneeseen laiteajuri, jotta soittimen tunnistus onnistuu. Windows 2000 ja XP tunnistavat USB- laitteen automaattisesti. Katoaako tieto? Kun tiedostot on ladattu MP3 soittimeen, pysyvät ne siellä, vaikka virta virtalähteestä loppuisikin. Kannettavat MP3-soittimet tunnistavat MP3-tiedostot automaattisesti ja osaavat niitä soittaa. Vaikka MP3 -tiedostot ovat kooltaan pieniä, on äänen laatu kohtuullisen hyvä, koska tiedostot on muokattu ns. psyko-akustisen menetelmän avulla, joka ottaa huomioon ihmisen kuulon erotuskyvyn rajat. Monipuoliset laitteet Kaikissa Jammaa.comin MP3-soittimissa on näyttö ja sen avulla tiedostojärjestelmä on käyttäjän muokattavissa. Useimmissa soittimissa on mahdollisuus tehdä esiasetuksia soittimen ominaisuuksiin erilaisille musiikkityypeille. Useimmat käyttäjät suosivat näytöllistä soitinta, koska soittimen muistissa olevat kappaleet ovat näin helpommin valittavissa ja soittimen ominaisuuksia (mm. taajuuskorjainta) on huomattavasti helpompi käyttää. Joissakin soittimissa on mahdollisuus tallentaa myös puhetta sisäänrakennetun mikrofonin kautta. Toiset soittimet osaavat tallentaa nauhoituksenkin suoraan MP3-muotoon, ja joissakin tallennus tapahtuu muulla tiedostotyypillä. MP3-soittimeen voi olla liitettynä myös radio, josta voi kuuntelun lisäksi tehdä tallenteita. Kaikissa Jammaa.comin MP3-soittimissa on tuki myös WMA - tiedostomuodolle, joka on tehokkaampi pakkaustapa ja musiikkia mahtuu soittimen muistiin jopa 70% enemmän kuin MP3-tiedostoina. Lisää WMA-muodosta tästä linkistä: http://www.jammaa.com/mita_on_wma.htm<

Onko WMA parempi muoto kuin MP3 ?

Tästä keskustellaan Internetissä paljonkin. Kummallakin muodolla on omat kannattajansa. Viimeisintä WMA-versiota on kehuttu äänenlaadultaan jopa hieman MP3:a paremmaksikin vastaavilla näytteenottotaajuuksilla (bitrate), mutta MP3 muodon kannattajat eivät tätä väitettä purematta niele. Se mitä jotkut pitävät WMA:n etuna, eli DRM, on toisten mielestä haitta, koska se rajoittaa mahdolisuuksia tehdä omilla tiedostoillaan mitä haluaa. Kaikki Jammaa.comissa myynnissä olevat kannettavat MP3 soittimet tukevat WMA :ta ilman DRM:ää, eli jos DRM on ollut päällä tiedostoja tallennettaessa, pitää ne tallentaa uudelleen ilman DRM:ää.

Mikä on WMA ?

WMA on Microsoftin vastaus MP3 tiedostoille, Windows Media Audio - standard. Monet kannettavat MP3 soittimet tukevat sekä MP3-muota, että WMA - muotoa. WMA - tiedostoissa on parempi tekijänoikeussuoja kuin (Digital Rights Management, DRM) MP3 - tiedostoissa. Siksi monet musiikin tuottajat ovat valinneet WMA - tiedostomuodon tuotteidensa verkkolevitykseen. WMA-tiedostoja luodessa (encoding) voidaan laittaa suojaus ( DRM ) päälle, jolloin tiedostojen luvaton soittaminen estyy. WMA-tiedostoja voi luoda CD:ltä esim Windows Media Player:illä

Mikä on ID3 Tagi

MP3-tiedoston alussa tai lopussa on määritelmän mukaan lisäinformaatiota tiedostosta itsestään. Tähän nk. ID3-Tagiin voidaan tallettaa tietoa esitettävästä kappaleesta, albumista, tyylilajista tms. Jopa henkilökohtaiset kommentit ovat sallittuja. Se, mitä kaikkea ID3-Tagiin voidaan tallentaa, riippuu pitkälti käytettävästä pakkausohjelmasta, ja se, mitä kaikkea soitin osaa toistaa, riippuu itse laitteesta Kaikki MP3-soittimet eivät esimerkiksi tunne pohjoismaista kirjaimistoa ja silloin ä:n tai ö:n käyttö ID3-Tagissä saattaa aiheuttaa hankaluuksia. Jammaa.comin kaikki MP3-soittimet toistavat skandit. Samoin kaikki mallit tukevat myös laajennettua ID-Tag -määritystä.

Kuinka MP3 toimii?

Pakkausmuotona MP3 perustuu niin sanottuun psyko- akustiseen malliin. Tämä malli ottaa huomioon sen, että ihmisen korva ei kuule läheskään kaikkia perinteisen äänitallenteen taajuuksia. Ihmiskorva kuulee äänenä ilman värähtelyt 20 herzin ja 20 kiloherzin väliltä, siis 20 - 20 000 värähdystä sekunnissa. Kaikkein herkin korva on taajuusvälillä 2 - 4 kiloherziä. MP3-pakkausmenetelmä suodattaa äänivirrasta pois sellaista informaatiota, jota kuulija ei voi hyödyntää, ei siis kuule. Joskus äänet voivat peittää toisen, samankaltaisen äänen, tai kova ääni heikomman. Tämä seikka on huomioitu myöskin MP3 - mallissa. Sen lisäksi MP3-pakkaukseen kuuluu muita tiedon tiivistämisessä yleisemmin käytettyjä menetelmiä, joita monet ovat tottuneet näkemään muissa pakatuissa tiedostomuodoissa: zip, jpeg jne.

Mitä MP3 (MP-3) tarkoittaa?

Lyhyesti se on tiedonpakkausmuoto, jota yleisesti nykyään käytetään äänitiedon tallentamiseen. MP3-pakkauksen suosio perustuu siihen, että sen avulla tilaa vieviä äänitiedostoja saadaan pakattua pieneen 'tilaan' toistolaadun siitä juurikaan kärsimättä. Äänitiedostojen siirto tietoverkoissa ja niiden tallentaminen muistilaitteisiin vaatii MP3-pakkausmenetelmää käytettäessä vähemmän resursseja kuin monia muita pakkausmenetelmiä käytettäessä. Sen 'hyötysuhde' on hyvä, ellei paras. Yleisesti käytetty MP3-lyhenne on viralliselta nimeltään 'Mpeg 1 Audio Layer 3'. MP3-soitin soittaa siis erittäin tiiviillä tavalla pakattua ääntä digitaalisessa muodossa. MP3-äänentoistolaitteissa on mukana ohjelma, joka osaa tulkata MP3-muotoon tallennettua ääntä ja muuttaa sen takaisin kuultavaan muotoon. Analogisen äänen tallentaminen MP3-muotoon tapahtuu sitä varten suunnitelluilla tietokoneohjelmilla. Nykyään joissakin MP3-soittimissa on mukana pakkausohjelma (enkooderi) sisäänrakennettuna ja siksi ne voivat tallentaa esimerkiksi puhetta suoraan MP3-muotoon. Tallennettaessa ääntä MP3-muotoon siihen tarkoitukseen suunnitelluilla ohjelmilla, voidaan tiedoston kokoa ja laatua säätää. Mitä tiheämpi näytteenottotaajuus valitaan, sitä parempi laatu saadaan, mutta samalla myös tiedostokoko kasvaa. Taajuudella (bitrate) 128 kbs (kilobittiä sekunnissa) saavutetaan jo lähes CD-tasoinen toisto tiedostokoon ollessa kuitenkin vain n. kymmenesosa tavallisesta CD:lle tallennetusta äänitiedostosta.

Kuinka paljon sanelua vahtuu soittimeen, jossa on 256 Mb muistia?

Riippuu hieman pakkauksesta (ja siis myös laadusta), mutta esim. Traxter II:een mahtuu asiallisella laadulla sanelua n. 72 tuntia.

Kumpi olisi pitkällä tähtäimellä edullisempi ja kätevämpi hankinta: akku- vai paristokäyttöinen soitin?

Riippuu käyttötarkoituksesta; jos matkustelet paljon, suositeltava valinta on ehdottomasti paristokäyttöinen, koska matkalla saattaa tulla tarve latailla. Jos käytät soitinta pääasiassa kotona tai lähellä USB- latausmahdollisuutta, akkukäyttöinen soitin tulee pidemmän päälle edullisemmaksi. Kaikissa paristomalleissa voi lisäksi käyttää myös ladattavia akkuja, joten jos käytössäsi on akkulaturi, suosittelemme paristollista soitinta.

Mitä tarkoittaa MP3 VBR?

Se on MP3-tiedoston laajennus, jossa tehokkaan laatu/pakkaussuhteen aikaansaamiseksi siirtonopeus vaihtelee kappaleen edetessä. Lähes kaikki Jammaa.comin maahantuomat soittimet tukevat VBR-pakkausta.

Mistäköhän saisi soittimeen firmware-päivityksen ja onko kokemuksia päivityksestä. (Toimivuus ym.)

Päivityksiä firmware-ohjelmaan tulee ainoastaan, jos soittimeen tulee uusia ominaisuuksia tai virheitä on korjattu. Kokemuksen perusteella suositellaan päivitystä vain, jos soittimen toiminnassa on vikaa tai tukisivullemme on tullut soittimelle päivitys. Kaikki päivitykset tulevat ladattaviksi sivuillemme www.jammaa.com/firmware.php

Onko mitään ohjelmaa millä sais mp3 tiedostot muutettuu Wma:ksi?

Laita Googleen hakusanaksi "convert MP3 to WMA" niin tulee satoja linkkejä ohjelmista, osa ilmaisia. Tässä yksi ilmainen ohjelma: http://www.nch.com.au/switch/index.html? ref=google&ref2=c24mp3search

Tarvitaanko musiikin siirtämiseen jotain ohjelmaa?

Maahantuomissamme soittimissa ei tarvita mitään ohjelmaa musiikkitiedostojen siirtoon. Kun soitin kytketään tietokoneeseen, soitin ilmestyy järjestelmähallintoon levyasemaksi ja sinne voidaan tiedostot siirtää kutenn mihin tahansa levyasemaan. Windows 98-käyttöjärjestelmä vaatii ohjaimen (pakkauksessa).

Montako kappaletta mahtuu 1 Gb soittimeen?

Pakattuna yleisimmällä 128 kbps bitratella musiikkia mahtuu soittimeen n. 1024 minuuttia eli n. 341 kappaletta (3 min./kpl) Jos muistia on 256 mb, musiikkia samalla bitratella mahtuu 256 minuuttia, 512 mb = 512 min. jne.

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Yleistä