Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 07.12 2:09
90.7% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Miksi toinen kauppa tai tuote on kalliimpi kuin toinen?

Saako hyvän tuotteen halvalla? Onko halvin paras - tai edes soveltuva vaihtoehto?

Tuotteiden luotettavuus

Allround -laatu
Olemme vuosien aikana testanneet hyvinkin paljon edullisempia merkkejä ja malleja useilta eri toimittajilta, mutta palautusprosentit ovat olleet joskus jopa suuruusluokkaa 40%. Näin olemme päätyneet käyttämään hyviksi toteamiamme, luotettavia, vaikkakin kalliimpia tehtaita.

Markkinoilla ei ole laitetta, joka olisi täysin 100%:n varma.

Takuu

Tämän päivän viihde-elektroniikan tuotteet edustavat korkeaa tekniikkaa ja niiden pieneen tilaan mahdutettu elektroniikka saattaa mennä rikki tai olla esim. huonon kontaktin johdosta epäluotettava tai lakata toimimasta jonkin ajan kuluttua. Takuun merkitys loppuhintaan on melko suuri, koska takuuasioiden käsittely, mm. korjaus, paperityö ja edes takaisin ja tehtaalle postittaminen on kallista. Tästä syystä kannattaa huomioida ostopäätöstä tehdessään jälkimarkkinoinnin merkitys. Ulkomailta saattaa saada soittimen hyvinkin edullisesti, mutta yleisessä keskustelussa on kuultu tarinoita siitä, että edullisesta laitteesta tulikin kallis laite kun hollantilaiseen verkkokauppaan lähetetty soitin jäikin sille tielle ja huonoa englantia puhuva Gõnzal ei Turkista vastatessaan osannut sanoa missä soitin on. Tässä ei toki voi yleistää, mutta kaupan taustojen tutkiminen vaikka keskustelupalstoilta ennen ostamista saattaa säästää pitkän centin. 

Viranomaiskulut

Arvonlisävero on suuri (24%) hintaan vaikuttava tekijä. Markkinoilla toimii jopa suomenkielisiä "verovapaita" kauppoja, joiden hinnoittelu ei pidä sisällään arvonlisäveroa joko yrityksen sijaintipaikan tai jopa veronkierron takia. Ainakin kotimaassa kannattaa tarkistaa, että yrityksellä on voimassa oleva Y-tunnus ja että arvonlisäverorekisteröinti on voimassa Tarkasta yrityksen tiedot täältä. Mikäli myyjä "säästää" arvonlisäveron kiertämällä verotusta, sillä on suuri merkitys tuotteen myyntihintaan. Usein näillä kauppiailla ei ole tarkoitusta olla myöskään pitkään aikaa alalla, joten takuuasiat saattavat päättyä "takavalojen vilkuntaan".

Tullimaksut saattavat olla 3-15% tuotteen ostohinnasta. Ulkoimailta toimitetuissa tuotteissa tullin osuus lisättynä arvonlisäverolla jää kuluttajan maksettavaksi, jos verkkokauppa ei ole sitä hintaan lisännyt.

Toimituskulut

Postitus-,  toimitus- tai käsittelykulut  saattavat lisätä ostoksen hintaa yllättävän paljon. Edullinen myyntihinta kasvaa melkoisesti jos ei huomannut tarkistaa toimituskuluja ennen tilaamista ja luottokortin veloitusta. Joissakin verkkokaupoissa olemme nähneet jopa 20 € toimituskulut yhdelle pienelle paketille. Tämä nostaa suhteellisen paljon tuotteen hintaa.

Markkinoilla monta luotettavaa kauppiasta

Markkinoilla on hyvin monta luotettavaa, asiansa hoitavaa kauppiasta. Näille yhteistä on kuitenkin se, että laatu kulkee lähes aina käsi kädessä ja tarkoituksenamme ei ole väittää olevamme ylivertaisia - pyydämme vain, että huomioit edellä mainitsemiamme näkökohtia ostopäätöstä tehdessäsi.

Mikäli sinulle jäi asiasta kysyttävää tai haluat saada lisätietoa laadukkaista tuotteistamme, ota yhteyttä vaikka sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalveluÄTjammaa.com

Verkkokauppiaasi
Kari Määttänen


Artikkeli Muut artikkelit teemasta Yleistä


LUE AIHEESTA

Onko verkkokaupastamme ostaminen turvallista?

Jammaa.com -verkkokaupan taustayhtiö on 1999 perustettu Delivet Oy, jolla on paras mahdollinen luottoluokitus AAA. Tämä antaa varmuuden jo maksettujen tuotteiden toimituksesta sekä jälkihuollon jatkuvuudesta.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso täältä usein kysytyt kysymykset

Miksi toinen kauppa tai tuote on kalliimpi kuin toinen?

Saako hyvän tuotteen halvalla? Onko halvin paras - tai edes soveltuva vaihtoehto?

Ongelmia laitteen kanssa?

Katso tästä yleinen tarkistuslista, jos laitteen käytön kanssa on ongelmaa