Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa Jammaa.com 20 vuotta
TOIMITUSTILANNE 25.09 2:14
92.1% tuotteista
heti Lahden varastosta!

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA JA ERIKOISKAMERAT

AUTOON

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Artikkeli Kaikki teemat

Onko verkkokaupastamme ostaminen turvallista?

Jammaa.com -verkkokaupan taustayhtiö on 1999 perustettu Delivet Oy, jolla on paras mahdollinen luottoluokitus AAA. Tämä antaa varmuuden jo maksettujen tuotteiden toimituksesta sekä jälkihuollon jatkuvuudesta.

Takuuhuolto ja myynti sekä varasto toimii Lahdessa joten odotusaika ei ainakaan postituksesta pitene. Lisäksi yritys toimii luonnollisesti Suomen kuluttajansuojalain puitteissa joten takuupalautukset voidaan toimittaa vastaanottajan laskuun. Ylimääräisiä kuluja ei kuluttajalle tästä tule kuten joissakin tapauksissa ulkomaalaisten verkkokauppojen kauppaehtojen mukaan.

Delivet Oy:n myymissä laitteissa on maksettu arvonlisävero, tulli ja mahdollinen hyvitysmaksu. Jotkut verkkokaupat toimittavat tuotteensa Suomen rajojen ulkopuolelta ja kiertävät näin viranomaismaksut ja saattavat kilpailun eriarvoiseen asemaan kotimaisten yrittäjien kanssa. Sinänsä laillinen toiminta on kuitenkin mielestämme vähintään arveluttavaa.

Kantanamme on, että liiketoimintaa pitää pystyä tekemään tuloksellisesti myös reilusti ja laillisesti. Jos yrittäjän liikeidea perustuu verojen kiertoon tai verotuksellisiin porsaanreikiin, voisi kuvitella, ettei busineksella ole elinvoimaa, jos/kun tilanteet muuttuvat - asiakkaan takuuturva saattaa tässä vaiheessa olla vaarannettu.

.: Lue myös Miksi toinen kauppa tai tuote on kalliimpi kuin toinen?

10 000 valitusta verkkokaupasta viime vuonna

Ulkomaisessa verkkokaupassa kannattaa maksaa luottokortilla, sanoo Euroopan Kuluttajakeskus. Sen mukaan eurooppalaisten kuluttajien suurin ongelma rajat ylittävässä kaupassa on edelleen se, että maksettuja tuotteita ei toimiteta.

Euroopassa rekisteröitiin vuonna 2007 noin 10 000 valitusta, jotka koskivat rajat ylittävää verkkokauppaa. Puolet valituksista koski sitä, että maksettua tuotetta ei toimitettu. 

Suomessa rekisteröitiin vuonna 2007 noin 250 ulkomaista verkkokauppaa koskevaa valitusta. Määrä ei ole juuri muuttunut vuodesta 2006. Toimitusongelmien lisäksi suomalaisten kuluttajien ongelmat koskivat käyttöohjeita, tuotteiden palautuksen postikuluja ja verkkokaupasta ostettujen tuotteiden pitkiä takuukorjausaikoja.

Valtaosa Euroopassa kirjatuista rajat ylittävän verkkokaupan ongelmista kohdistui Saksasta tehtyihin hankintoihin.

- Riski maksetun kauppahinnan menetyksestä on siis edelleen suuri. Kuluttaja voi ehkäistä ongelmia maksamalla tuotteen luottokortilla. Jos kuluttaja maksaa tilauksen luottokortilla, hän voi ongelmatilanteessa vaatia kauppahintaa takaisin myös luottokorttiyhtiöltä, Kuluttajakeskus neuvoo.

Lähde: Digitoday.fi

Artikkeli Muut artikkelit teemasta Yleistä


LUE AIHEESTA

Onko verkkokaupastamme ostaminen turvallista?

Jammaa.com -verkkokaupan taustayhtiö on 1999 perustettu Delivet Oy, jolla on paras mahdollinen luottoluokitus AAA. Tämä antaa varmuuden jo maksettujen tuotteiden toimituksesta sekä jälkihuollon jatkuvuudesta.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Katso täältä usein kysytyt kysymykset

Miksi toinen kauppa tai tuote on kalliimpi kuin toinen?

Saako hyvän tuotteen halvalla? Onko halvin paras - tai edes soveltuva vaihtoehto?

Ongelmia laitteen kanssa?

Katso tästä yleinen tarkistuslista, jos laitteen käytön kanssa on ongelmaa