Tuotteista 95.4% heti Lahden varastosta! Toimitukset reilusti Suomesta
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa
Soita asiakaspalveluun
Peruutuskamerat Kypäräkamerat Auto CD- ja DVD-soittimet Tarjouspaketit autoon LCD-näytöt autoon Valvontatekniikka LED-taskulamput Lisälaitteet autoon DRL-päivävalosarjat autoon MP3-Soittimet MP4-Soittimet FM-lähettimet Kuulokkeet Navigointi Nokia Lumia-tuotteet iPhone-varaosat iPod/iPhone-tarvikkeet Kauneus ja Hyvinvointi Digikamerat Rannekellot Tarvikkeet, kaapelit Muistinlaajennuskortit Akut ja akkulaturit Auton takalasitarrat Kotiteatteri Muut tuotteet
Yhteystiedot Toimitusehdot Maksutavat Edut ja alennukset GDPR tietosuojalausunto Karttasijainti Käyttäjätuki Tuote- ja tekniikkartikkelit Käyttöohjeet ja Ajurit Usein Kysyttyä
Yhteystiedot Toimitusehdot Maksutavat Edut ja alennukset Citydeal/Facediili-ohjeet Rekisteriseloste Karttasijainti
Nyt ilmainen toimitus tilauksellesi

Peruutuskamerat

Katso myös

Peruutuskamera on hyvä hankinta autoon; se helpottaa ajamista ja tekee siitä turvallisempaa. Yksi peruutuskolari maksaa helposti yli kameran hinnan. Meiltä saatavana hyvä valikoima ja edulliset hinnat.

Peruutuskameran valinta ja asennus

Peruutuskamerat ovat hyvin suosittuja niin asuntoautoissa, kuorma-autoissa kuin henkilöautoissakin. Traktoriin, kuormaajaan, trukkiin tai vaikka puimuriin asennettava peruutuskamera lisää turvallisuutta ja säästää vaivaa.

Peruutuskamera säästää kolhuilta ja naarmuilta sekä säästää myös kuskia, kun ei ole tarvis hypätä takana katsomassa peruutuksen suuntaa ja etäisyyttä. Huomioi, että tarvitset peruutuskameran lisäksi myös sille näyttölaitteen. Myös autossa oleva multimediasoitin tai jopa uudemman mallinen navigaattori voi toimia myös näyttönä, jos siinä on videon sisääntulo RCA-liittimellä tai vastaavalla sovittimella. Katso tästä eri liitintyypit

Minkälaisen peruutuskameran tarvitset?

Suuri osa matkailuautoista on tehty kuorma- ja pakettiautojen rungolle. Fiat Ducato ym. ovat suosittuja alustoja, ja niihin on saatavissa alustakohtaisia, lisäjarruvalon tilalle tulevia kameroita - näin saadaan hyvin ammattimainen ja ensiasennustyyppinen ulkonäkö. Edellä mainittu soveltuu tietysti myös pakettiautoihin. Uusimmissa matkailuaitoissa on usein tehty johdotus valmiiksi peruutuskameraa varten - meiltä löytyy todennäköisesti sovittimet kameran ja näytön päähän (tai teemme tarvittaessa)

Usea matkailuautoilija haluaa moottorilla aukeavan läpällisen kameran. Se auttaa pitämään linssin puhtaana. Meillä on kaksi mallia: 6011S ja PSVT:n huippukamera CM11B

Jos haluat pienikokoisen kameran tai etukameran, suosittelemme lämpimästä mallia Trueview. Huippupienessä metallikoteloidussa kamerassa on riittävän laaja kuvakulma. Siinä on myös nappi, jolla kuva tulee peili- tai normaalikuvana (etuasennukseen). Se asennetaan yleensä rekisterikilven yhteyteen ja on siinä suhteellisen huomaamaton ja pysyy melko hyvin puhtaana. Sen valotehon tarve on vain puoli luksia, joten peruutusvalot antavat riittävän valotehon myös täysin pimeissä olosuhteissa.

Asuntoautoissa puuttuu pääsääntöisesti takanäkymä; peruutuskameralla voidaan näkymä saada aikaiseksi ja tilanne auton takana on nähtävissä kuten takaikkunallisissa autoissakin. Asuntoautoissa peili yleensä kuitenkin on, ja tämän peilin päälle asennettava peilinäyttö säästää tilaa ja antaa luontevan paikan takanäkymää varten.

Työkoneeseen tai kuorma-autoon valintasi voisi olla malli Truck. Jännitealue on 12-24V. Se on erittäin tukeva rakenteeltaan ja pölyltä ja kosteudelta suojattu. Suljinläppäkamera on myös erittäin suosittu etenkin kuorma-autoissa.

Henkilöautoihin löytyy merkki- ja mallikohtaisia peruutuskameroita rekisterikilven valon paikalle yli sataan malliin!

Rekat ja asuntovaunut tarvitsevat joko pitkät johtovedot tai hyvän kantaman langattoman laitteiston. Ehdottomasti helpoin ratkaisu on asentaa digitaalinen langaton järjestelmä, jolloin asennus on hyvin yksinkertainen ja pitkäkin kantomatka tulee viiveettömästi, virheettömästi ja salattuna.

Tarjouspaketit - kamera ja näyttö edulliseen yhteishintaan! -

Peruutuskameran ja näytön asennus

Asennus on suhteellisen yksinkertainen toimenpide, jos mahdollista auton sisustan purkamista ei huomioida. Kameran videolähdön RCA-pistoke liitetään näytön vastaavaan pistokkeeseen. Yleensä pistokkeet ovat molemmat keltaisia ja ne ovat naaraspuolisia. Kytkentään tarvitaan RCA-välijohto, jossa molemmat päät ovat koiraspuolisia. Kaapeleita on melko hyvin saatavilla elektroniikkaliikkeistä, jos 5-metrinen tai 10-metrinen kaapelimme ei riitä ajoneuvoosi.

Henkilöautoissa johtimet voidaan yleensä viedä joko kattopaneelien päällä tai jopa auton alla riippuen mallista. Myös mattojen alta voidaan johdot kuljettaa siististi ja melko pienellä vaivalla. Jos joudut irrottamaan autosi kattopaneelit, ne ovat yleensä kiinni muovisilla, uudelleen kiinnitettävillä "naksuilla". Niiden rikkoutumisen, kuin paneelinkin rikkoutumisvaara on olemassa joten suosittelemme huolellisuutta tai ammattilaisen käyttöä. Riippuen näytön asennuspaikasta virta laitteeseen saadaan joko kattolampusta tai sulakepesästä ratin alta. Riippuen ajoneuvosta ja kojetaulun rakenteesta, voit joutua irrottamaan myös koko kojetaulun. Tämä on suhteellisen suuritöinen toimepide, joskin tehtävissä myös tee-se-itse -miehiltä.

Kameralle otetaan virta yleensä peruutusvalon virtajohdosta ryöstäjällä tai vastaavalla liitoksella (suosittelemme ammattilaisen tekemää relakytkentää). Näin peruutuskamera on toiminnassa ainoastaan peruutuksen aikana. Useissa näytöissä ja multimedialaitteissa on johto (tavallisesti sininen tai vihreä) pakkivalon plusvirtaan kytkemistä varten, ja näin näyttö "herätetään" näyttämään peruutuskameran kuvaa pakin kytkeytyessä päälle. Joissakin näytöissä on automaattinen, videosignaalin kytkeytymiseen reagoiva toiminne.

Langaton kamerasetti on yksinkertainen asentaa - vain kameraa varten tarvitaan virtaa, ja sekin onnistuu rekisterikilven valosta tai läpiviestinä sisätiloihin jossa virtaa on hyvin saatavilla. Langaton näyttöosa kiinnitetään joko tarralla tai imukupilla kojetauluun tai ikkunaan.

Mistä tahansa kamera-näyttöyhdistelmästä saadaan langaton kytkemällä väliin lähetin/vastaanotin-pari.

Kaksi videosisääntuloa
Useimmissa Jammaa.comin myymissä näytöissä on kaksi videon sisääntuloa (joissakin jopa neljä), joten näytölle voidaan saada kuvaa kahdesta peruutuskamerasta. Näin näytöltä lähtee kaksi RCA-liitintä, jotka on yleensä merkitty Video1 ja Video2. Jos kytket vain yhden kameran, liitä se Video1-liittimeen.
Kaksi kameraa on erittäin kätevä mm. silloin, kun autossasi on vetokoukku. Kun asennat toisen kameroista näyttämään vetokoukkua, säästyt monelta kuskin paikalta nousemiselta. Toisen kameran voit säätää näyttämään takanäkymää. Kameroiden kesken näkymää vaihdetaan näytön tai kaukosäätimen V1/V2(tms.) -napista. Vaikka et asentaisikaan kahta peruutuskameraa aluksi, on suositeltavaa, että vedät valmiiksi jo kaksi RCA-kaapelia valmiiksi. Pidemmissä RCA-kaapeleissamme on kaksi johdinta.

Mikäli tarvitset ohjeita tai apua asennukseen ostamaasi laitteeseen, ota yhteyttä!