Tuotteista 93.0% heti Lahden varastosta! Hinnoissa kaikki verot
Jammaa.com - Suomalainen elektroniikan verkkokauppa
Soita asiakaspalveluun
Yhteystiedot Toimitusehdot Maksutavat Edut ja alennukset GDPR tietosuojalausunto Karttasijainti Käyttäjätuki Tuote- ja tekniikkartikkelit Käyttöohjeet ja Ajurit Usein Kysyttyä
KirjauduKatso edut ja rekisteröidy
Nyt ilmainen toimitus tilauksellesi

PERUUTUSKAMERAT, NÄYTÖT JA ASENNUSTARVIKKEET

VALVONTA

ACTIONKAMERAT JA KIINNIKKEET

AUTOON

PARISTOT

LELUT

KANNETTAVAT

PUHELIMEEN

TIETOKONEESEEN

TURVALLISUUS

MUUT

Peruutuskameran valinta ja asennus

Peruutuskamerat ovat hyvin suosittuja niin asuntoautoissa, kuorma-autoissa kuin henkilöautoissakin. Traktoriin, kuormaajaan, trukkiin tai vaikka puimuriin asennettava peruutuskamera lisää turvallisuutta ja säästää vaivaa.

Peruutuskamera säästää kolhuilta ja naarmuilta sekä säästää myös kuskia, kun ei ole tarvis hypätä takana katsomassa peruutuksen suuntaa ja etäisyyttä. Huomioi, että tarvitset peruutuskameran lisäksi myös sille näyttölaitteen. Myös autossa oleva multimediasoitin tai jopa uudemman mallinen navigaattori voi toimia myös näyttönä, jos siinä on videon sisääntulo RCA-liittimellä tai vastaavalla sovittimella. Katso tästä eri liitintyypit

Minkälaisen peruutuskameran tarvitset?

Suuri osa retkeily- ja matkailuautoista on tehty kuorma- ja pakettiautojen rungolle. Fiat Ducato ym. ovat suosittuja alustoja, ja niihin on saatavissa alustakohtaisia, lisäjarruvalon tilalle tulevia kameroita - näin saadaan hyvin ammattimainen ja ensiasennustyyppinen ulkonäkö. Edellä mainittu soveltuu tietysti myös pakettiautoihin. Uusimmissa matkailuaitoissa on usein tehty johdotus valmiiksi peruutuskameraa varten - meiltä löytyy todennäköisesti sovittimet kameran ja näytön päähän (tai teemme tarvittaessa)

Usea matkailuautoilija haluaa moottorilla aukeavan läpällisen kameran. Se auttaa pitämään linssin puhtaana. Meillä on kaksi mallia: 6011S ja PSVT:n huippukamera CM11B

Jos haluat pienikokoisen kameran tai etukameran, suosittelemme lämpimästä mallia Trueview. Huippupienessä metallikoteloidussa kamerassa on laaja kuvakulma. Siinä on myös ohjauslanka, joka katkaisemalla kuva tulee normaalikuvana (etuasennukseen). Peruutuskamerana se asennetaan yleensä rekisterikilven yhteyteen ja on siinä suhteellisen huomaamaton ja pysyy melko hyvin puhtaana. Sen valotehon tarve on vain puoli luksia, joten peruutusvalot antavat riittävän valotehon myös täysin pimeissä olosuhteissa.

Asuntoautoissa puuttuu pääsääntöisesti takanäkymä; peruutuskameralla voidaan näkymä saada aikaiseksi ja tilanne auton takana on nähtävissä kuten takaikkunallisissa autoissakin. Asuntoautoissa peili yleensä kuitenkin on, ja tämän peilin päälle asennettava peilinäyttö säästää tilaa ja antaa luontevan paikan takanäkymää varten.

Työkoneeseen tai kuorma-autoon valintasi voisi olla malli Truck. Jännitealue on 12-24V. Se on erittäin tukeva rakenteeltaan ja pölyltä ja kosteudelta suojattu. Suljinläppäkamera on myös erittäin suosittu etenkin kuorma-autoissa.

Henkilöautoihin löytyy merkki- ja mallikohtaisia peruutuskameroita rekisterikilven valon paikalle yli sataan malliin!

Langaton kamerasetti on yksinkertainen asentaa - vain kameraa varten tarvitaan virrankytkentä, ja sekin onnistuu pakkivalosta edellä mainitulla tavalla. Langaton näyttöosa saa virtansa tupakansytyttimestä ja se kiinnitetään joko tarralla tai imukupilla kojetauluun tai ikkunaan.

Rekat ja kuorma-autot tarvitsevat joko pitkät johtovedot tai hyvän kantaman langattoman laitteiston. Ehdottomasti helpoin ratkaisu on asentaa digitaalinen langaton järjestelmä, jolloin asennus on hyvin yksinkertainen ja pitkäkin kantomatka tulee viiveettömästi, virheettömästi ja salattuna.

Tarjouspaketit - kamera ja näyttö edulliseen yhteishintaan!

Asuntovaunu-ja peräkärrykäyttö
käteväksi on osoittautunut WiFi-peruutuskamera TruckIP Pro, jonka kamerakuva siirretään wifi-signaalilla Android- tai iPhone-älypuhelimeen langattomasti.

Langaton kuvansiirto
Mistä tahansa kamera-näyttöyhdistelmästä saadaan langaton kytkemällä joko väliin analoginen lähetin/vastaanotin-pari tai digitaalinen (WiFi)-pari.
-

Peruutuskameran ja näytön asennus

Asennus on suhteellisen yksinkertainen toimenpide, jos mahdollista auton sisustan purkamista ei huomioida. Kameran videolähdön RCA- tai 4PIN-pistoke liitetään näytön vastaavaan pistokkeeseen. Yleensä RCA-pistokkeet ovat molemmat keltaisia ja ne ovat naaraspuolisia. Kytkentään tarvitaan RCA-välijohto, jossa molemmat päät ovat koiraspuolisia. Kaapeleita on melko hyvin saatavilla elektroniikkaliikkeistä, jos 5-metrinen tai 10-metrinen kaapelimme ei riitä ajoneuvoosi.

Johtojen vetäminen
Henkilöautoissa johdot voidaan yleensä viedä kattopaneelien päällä. Myös mattojen alta voidaan johdot kuljettaa siististi ja melko pienellä vaivalla. Jos joudut irrottamaan tai raottamaan autosi kattopaneelit, ne ovat yleensä kiinni muovisilla, uudelleen kiinnitettävillä "naksuilla". Niiden rikkoutumisen, kuin paneelinkin rikkoutumisvaara, on etenkin kylminä olemassa joten suosittelemme huolellisuutta tai ammattilaisen käyttöä.

Näytön virranotto
Riippuen näytön asennuspaikasta virta laitteeseen saadaan joko kattolampusta tai sulakepesästä kojetaulun alta. Riippuen ajoneuvosta ja kojetaulun rakenteesta, voit joutua irrottamaan myös koko kojetaulun. Tämä on suhteellisen suuritöinen toimepide, joskin tehtävissä myös tee-se-itse -miehiltä. Jos virta otetaan kattolampusta, on varmistettava, ettei kattolamppu ole kiinni auton CAN-väylässä. Jos se on, kuva välkkyy ja siinä on häiriöitä. Signaalisuodattimia on saatavana, joten tässäkin tapauksessa voidaan virta ottaa CAN-väylässä kiinni olevasta kattovalosta. Varmista myös, että kattovalon virta katkeaa virta-avaimesta, muuten akku saattaa tyhjentyä.

Kameran virranotto
Suosittelemme relekytkentää, jossa releelle otetaan jatkuva virta esim. tupakansytyttimeltä tai muusta paikasta, joka ei häiritse auton omaa sähköjärjestelmää ja mistä virta on “puhdasta” ilman CAN-väylätietoa. Releen liipaisujännite otetaan peruutusvalolta. Näin peruutuskamera on toiminnassa ainoastaan peruutuksen aikana. Useissa näytöissä ja multimedialaitteissa on johto (tavallisesti sininen tai vihreä) pakkivalon plusvirtaan kytkemistä varten, ja näin näyttö "herätetään" näyttämään peruutuskameran kuvaa pakin kytkeytyessä päälle. Joissakin näytöissä on automaattinen, videosignaalin kytkeytymiseen reagoiva toiminne. Huomaa! Joissakin uudemmissa autoissa (mm. BMW) virta katkaistaan myös rekisterikilven valoista kun on kirkas ilma. Näinollen kameran jatkuvaa- tai liipaisinvirtaa ei voida ottaa sellaisista valoista, jotka sammuvat kirkkaalla ilmalla.

Useampi kamera samaan näyttöön
Useimmissa Jammaa.comin myymissä näytöissä on vähintään kaksi videon sisääntuloa (joissakin jopa neljä), joten näytölle voidaan saada kuvaa useammasta näkymästä. Näytölle tulee kaikille oma liitin, jotka on yleensä merkitty Video1, Video2, jne. Jos kytket vain yhden kameran, liitä se Video1-liittimeen.
Kaksi kameraa on erittäin kätevä mm. silloin, kun autossasi on vetokoukku. Kun asennat toisen kameroista näyttämään vetokoukkua, säästyt monelta kuskin paikalta nousemiselta. Toisen kameran voit säätää näyttämään takanäkymää. Kameroiden kesken näkymää vaihdetaan näytön tai kaukosäätimen V1/V2 (CAM tms.) -napista. Vaikka et asentaisikaan kahta peruutuskameraa aluksi, on suositeltavaa, että vedät valmiiksi jo kaksi RCA-kaapelia valmiiksi. Pidemmissä RCA-kaapeleissamme on yleensä kaksi johdinta/liitintä.

Mikäli tarvitset ohjeita tai apua asennukseen meiltä ostamaasi laitteeseen, ota yhteyttä!